Ești însărcinată

        Trebuie să știi că odată cu aflarea veștii că ești însărcinată, începe cea mai specială etapă din viața ta. Vei parcurge o perioadă de transformări uluitoare pe care trebuie să le rabzi cu dragoste și bucurie, pentru că prin tine începe viața copilului tău. 

        În articolele următoare îți voi vorbi despre aceste transformări și despre felul cum trebuie să le abordezi pentru a avea o sarcină ușoară și un bebe sănătos. Un lucru este cert: odată cu creșterea responsabilităților crește și bucuria de a fi mamă. Cu siguranță, nu este minune mai mare ca aceea de a zămisli în propriul trup un om care este, el însuși, parte din tine și din omul pe care îl iubești. 

       Este foarte important ca înainte de toate să înțelegi ce înseamnă această taină a vieții, sarcina. Ea trebuie înțeleasă mai ales ca un proces de ridicare progresivă pe treptele existenței umane. Sarcina se dezvoltă treaptă cu treaptă, de la o formă primitivă ca rezultat al conceperii, până la forma superioară în care ființa zămislită este capabilă să simtă și chiar să iubească. 

       Sarcina este împărțită în trei etape: etapa de instalare, etapa de dezvoltare a copilului și etapa de pregătire a nașterii. Vei trece frumos prin acestea dacă îți asumi maternitatea încă de la aflarea veștii, chiar dacă, poate, nu te simți pregătită (nici nu trebuie, însăși sarcina te pregătește să fii mamă). Poate nu întâmplător este vorba de 9 luni de sarcină - așa vei avea timpul necesar să te pregătești fizic, psihic și emoțional pentru a aduce pe lume rodul dragostei tale. Nu este ușor să fii mamă, dar este, cu siguranță, cel mai frumos lucru care ți se poate întâmpla. 

        Care este primul lucru pe care trebuie să îl faci? Bucură-te!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu